22/05/2018
4384

Ot Tipi Teff Grass

Teff grass tohumu satın alırken ot tipi teff grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız.Ot tipi teff grass tohumumuz ithal OECD belgeli orjinaldir.

Teff poaceae ailesinin bir üyesidir. Sıcak mevsim otudur. Teff tahılı son derece küçüktür. Bilinen en küçük tahıl tohumudur. Etiyopyada teff kelimesi kayıp anlamına gelmektedir. Teff tahılının kökeni etiyopyanın dağlık bölgeleridir. Teff 40-80 cm de kendi kendine tozlaşan bir bitkidir.

Çoğunlukla dik durur, ince gövdeli sığ bir kök yapısına sahiptir. İnce bol yapraklı bir yapıya sahiptir. Etiyopya ve Eritre gibi Kuzey Afrika ülkelerinde yetiştirilen başlıca tahıl türüdür. 150 adet teff tanesi bir buğday tanesi ağırlığına eşittir. Afrikada tefff bitkisi  insan gıdası ve hayvan yem bitkisi olarak uzun yıllardan beri yetiştirilmektedir. Teffe dünyanın her yerinde insan ve hayvan gıdası olarak yoğun bir ilgi vardır.

Teff tahılında %10-12 protein içeriği vardır. Yüksek seviyede demir, kalsiyum, fosfor, bakır, aliminyum, baryum gibi minarel ve vitaminlere sahiptir. Teff tahılı glutensiz olduğundan sağlıklı gıda olarak ün yapmıştır. Glutensiz tahıl pazarında kendine iyi bir yer edinmiştir. Teff tahılından un,ekmek,kek, pizza,makarna,gevrek,lapa, çay ve ev içecekleri yapılmaktadır. Teff Avustralya pazarına iddalı girmiştir.

Teff grass yem bitkisi olarak Hindistan, Kenya,Avustralya, ABD ve Güney Afrika gibi geniş bir yetiştirme alanı bulmuştur. Teff tahılı kırmızı,beyaz ve kahve renginde olabilir. Teff tahılı nekadar koyu renkde olursa o nisbette lezzetli ve besleyici olmaktadır.

Teff grass yabani otlara karşı rekabetci bir yapıya sahiptir. Teff grassher çeşit toprakda yetişebilir. Su basmasına karşı teloranslıdır. Su basmasına karşı çeltikden sonra 2. sırada gelir. Teff grass donlara karşı hassasdır. Donlarda ölür. Kırmızı kahve rengindeki tohumlar genelde daha sert daha hızlı olgunlaşma ve büyüme kaydeder.

Tiffany teff grass çeşidi ABD pazarlarında atlar, sığırlar ve diğer çiftlik hayvanları için mera olarak ve yem bitkisi yetiştirmek için satılmaktadır. 1-1.2 m yüksekliğe kadar çıkabilir. Vejetasyon döneminde 3-4 kez hasat edilir. Diğer yem bitkilerinden daha uzun bir süre yeşil kalır.

Teff hem gıda hemde yem bitkisi alanında Avustralya pazarınna hızlı bir giriş yapmıştır. Avustralya pazarında kendine seçkin bir yer edinmiştir. Teff grass yüksek kalitede yüksek proteinli ot üretir. Teff grassın besin değerleri yeşil otunda %15-20, kuru otunda %9-14 ham protein vardır.

Teff grass kuraklığa ve kötü drenajlı arazilere çok iyi adepte olmuştur. Teff grass saman, kuru ot ve slaj olarak depolanır. Teff grassın çok kaliteli merası olur. Teff grass tohumundan dekera 1 kg tohum ekilir. 3-6 arasında çimlenip toprak yüzeyine çıkar. Toprak çok ince ve sert hazırlanır. Teff tohumu 0.5-1 cm derinliğe yüzeysel olarak ekilir.

Yazın diğer otların sıçakda büyüyemediği dönemde mükemmel bir ot kaynağıdır. Teff grass yem bitkisitohumu fiyatlarını öğrenmek için bizi arayabilirsiniz 0322 2398808 0532 2664041 . Teff tohumu nerden alınır elbette Torunoğlu Tohumculukdan alınır.