12/01/2019
4963

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları Şubat ayındaki italattan sonra belli olacaktır. Ot tipi teff grass tohumunun fiyatları diğer yem bitkilerinden daha ucuzdur. Dekara 1 kg ekildiği için fiyatı uygun düşmektedir. 

Ot tipi teff grass ekmesi için Türk çiftçisinin bir çok nedeni vardır. Sütün iyi para ettiği yaz aylarında kaliteli ot bulmak çok zordur. Yem fiyatlarının anormal yüksekliği göz önüne alınacak olunursa çiftçinin ot tipi teff grassı ekmekten başka seçeneği yoktur.Hayvanlarda et ve süt artışı için ot tipi teff grass ekimi bir zorunluluktur. 

 

Teff grass bitkisinin ot tipi ve tahil tipi olmak üzere iki çeşiti vardır. türkiye'de bazı fırsatçı firmalar tahıl tipi teffi ot tipi maksadıyla ektirerek çiftçileri aldatmaktadırlar. OECD si olmayan yem bitkisi kaydı bulunmayan teff tohumlarını almamaları doğru olur. 

Ot tipi teff grass Dünya'da yeni bir kaba yem tohumudur. Kaba yem bitkileri içerisinde protein oranı çok yüksek olan bir yem bitkisi çeşitidir. Tamamen yazlık bir çeşittir. Sıcak yaz aylarında mükemmel bir büyüme perfonmansı ortaya koymaktadır.Hiçbir bitki bir ayda biçim ve otlatmaya gelemezken ot tipi teff grass gelmektedir.

Ot tipi teff grass yem bitkisi Amerika'da ot tipi yönünde geliştirilerek ordan Dünya'ya yayılmıştır. Avustralya'da, Yeni Zellanda'da, Afrika, Amerika ve Avrupa'da yoğun ekimi yapılmaktadır. 

Türkiye'ye ot tipi teff grassı 2008 yılında Torunoğlu Tohumculuk getirmiştir. Yapılan denemelerde Ülkemizde  mükemmel bir uyum göstermiştir. 2019 yılı itibariyle ithal OECD belgeli ot tipi teff grass satışlarımız başlayacaktır.

 

Ot tipi teff grass tohumu toprak sıcaklığı 15-20C olduğunda yani Nisan 15 gibi ekimi başlamaktadır. Toprağa ekilecek tohum miktarı dekara 1 kgdır. Tohum ekim derinliği 1 cmdir. Ekerken ot tipi teff grass tohumunu derine kaçırmamak gerekir. Ekimden sonra tarla sık sık sulanır. Ekerken tarlaya 20-20 kompoze toprak gübresi ve ya dap gübresinden dekara 20 kg saçılır. Üzeri sürgü tapanla kapatılır. 3 hafta sonra üzerine %26'lık amonyum nitrat atılır. 

Türkiye'nin 7 iklim bölgesinin her yerinde problemsiz yetiştiriciliği yapılabilinir. Ot tipi teff grass yem bitkisini sığır, manda, koyun, keçi, kanatlı ve bil hassa at yetiştiricilerine ısrarla tavsiye etmekteyiz. Ot tipi teff grass balyaları Dünya'da at yetiştiricileri tarafından büyük talep görmektedir. 

Ot tipi teff grass tohumu Amerika'da yoncayla beraber ekilmektedir. Güzel bir karışım ot elde edilmektedir. Türkiye'de de bu yöntem denemeleri başlamıştır.

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları, ot tipi teff grass yetiştiriciliği ve ot tipi teff grass ekimi hakkında detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.