09/12/2019
3388

Teff Grass Otu Tohumu Fiyatı

TEFF GRASS OTU FİYATI:

Teff grass otu fiyatı; firmamızda değişken pazar koşullarına ve döviz kurlarına göre değişmektedir. Teff grass otu tohumu fiyatları firmamızda uygun rakamlıdır.

TEFF GRASS (Eragrostis Teff) :

Teff Grass Afrika kökenli bir yem bitkisidir. Etiyopia kökenli olduğu düşünülen Teff grass yem bitkisi uzun uğraşlar sonucu ıslah edilerek elde edilmiştir. Teff tahılının Amerika’da bir yem bitkisi olabilme potansiyeli farkedilmiştir. Daha sonra bu konuda hızla çalışmalar başlatan Amerika bu konuda başarıya ulaşmış ve Teff grass’ın fazlasıyla üzerinde durmuştur. Uzun yıllardır kamu ve özel kaynaklardan elde edilen bilgileri devlet üniversitleri ve kamu kurumlarında bir araya getirerek her geçen yıl geliştirmiştir. Teff karşımıza ilk olarak insan gıdası bir tahıl olarak çıkmıştır. Besleyici özellikleri çok yüksek olması ve Gluten içermemesi gibi özelliklerinden ötürü Dünyada hızla yayılmıştır.

Dünya piyasasında Teff grass yem bitkisinin varlığının hızla yayılmasını farkeden Torunoğlu Tohumculuk; bu yem bitkisini ülkemize kazandırmak için uzun yıllar uğraş vermiş ve reklamını yapmıştır. Gerekli çiftçi biliçlendirmelerini yapan ve altyapısını hazırlayan firmamız en sonunda Teff grass’ı ülkemize getirmeyi başarmıştır.

Teff Grass Özellikleri:

Teff Grass Dünya geneli popülerliği yüksek bir yem bitkisidir. Hayvan yetiştiricilerimizin yaz aylarında en büyük sıkıntısı olan yeşil ot ihtiyacını karşılayacak yegane bir yem bitkisidir. Yüksek kalitede bir yem bitkisi olan Teff grass için Dünya genelinde çiftçiler kısacası; ''Teff’in olduğu yerde hayvanlarımız başka bir şey yemek istemiyor'' demişlerdir.
  
Kısaca Teff grass özellikleri şöyledir:

- Yazlık bir yem bitkisidir.
- Kuru otu, silajı yapılabildiği gibi yazlık mera olarak otlatılabilir ve günlük yeşil biçilip yedirilebilir.
- Hızlı bir büyüme yetisine sahiptir.
- Yaz otu olarakta bildiğimiz bu yem bitkisi aşırı sıcaklarda yetişebilir.
- Sıcaklığa aşırı derece dirençlidir ve sıcağa mükemmel bir şekilde adapte olmuştur.
- Az suyla yetişebilmektedir.
- Sel baskınları, su taşkınlarına çeltikten sonra en dayanıklı bitkidir Teff grass.
- Teff grass; ince saplıdır ve ince yapraklıdır.
- Teff grass'ın besin değerleri çok yüksektir ve yüksek proteine sahiptir.
- Teff grass bitki özelliklerinden ötürü hayvanlarda hazım problemine sebebiyet vermez, hazmı kolaydır.
- Hem tahıl tipi vardır hem de ot tipi vardır.
- Otlatmalarda ve yeşil yedirilmesinde yonca gibi problemler yaşatmaz.
- Teff grass; hayvanlarda gaz ve şişkinliğe ayrıca sancılara neden olmaz.
- Teff gras otu; rekabetçi yem kalitesi ile hızla büyüyen ve yüksek verimli bir mahsule ihtiyaç duyan; hayvan yetiştiricileri ve ticari saman üreticileri için emsalsiz bir yem bitkisidir.
- Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerinden sonra at yetiştiricileri son günlerde büyük rağbet göstermektedir.

Teff Grass Nasıl Ekilir? :
Teff grass tohumu bilinen en küçük tohumlardır. Çok küçük olması sebebiyle dekara 1, 1.5 kg arası tohum ekilmektedir. Teff grass ekimi yapılmadan önce tarla güzelce hazırlanıp son derece inceltilir. İyice sıkıştırılan toprak üzerine tohum; 0.5, 1 cm derine ekilir. Teff grass ekiminde en önemli husus tohumu derine kaçırmamaktır. Tohum saçıldıktan sonra, tohum filizlenene kadar hergün sulama yapılır. Yaklaşık 4-5 günde filizlenmesi gerçekleşen Teff grass’ın yüzü kurutulmamalıdır.

Teff Grass Ekim Zamanı Ne Zamandır? :
Teff grass ekimi Nisan ortasından Temmuz sonuna kadar devam eder. Hava toprak ısısı yeteri kadar yükseldiğinde ekim yapılır.

Teff Grass Besin Değerleri:

Ham Protein                                      :     %9-14
Kuru Madde (Ton)                             :     86.0 – 90.3
NDF (Nötral Deterjan Fiber)              :    53-65
ADF ( Asit Deterjan Fiber)                :    32-38
Toplam Sindirilebilir Besin Ögeleri :    55-64


Teff grass bitkisine ilk kez 2008 yılında firma sahibi Cengiz Torun *Yaz Otu* tanımlamasını gerçekleştirmiştir. Teff grass yem bitkisi ithal bir üründür, orijinaldir. İthal ürünlerin hepsinde olduğu gibi Teff grass’ta da OECD Belgesi vardır. OECD: Uluslarası sertifikadır. Türkiye’de tek tescilli Teff Grass: Rooiberg ot tipi Teff Grass’tır. Türkiye’de Teff grass’ı ithal edip tek orijinal Teff grass satıcısı Torunoğlu Tohumculuk'tur.
Teff grass alırken çiftçilerimiz dikkatli olmalıdır. Teff iki çeşittir; tahıl olan teff ve ot tipi teff’tir. Piyasada haksız kazanç elde eden, çiftçilerimizi aldatma metodunu seçen bazı firmalar veya şahıslar Teff Grass adı altında çifçilerimize Teff tahılını satmaktadır. Çiftçilerimizin dikkat etmesi gereken husus Teff Grass alırken OECD Belgesini sorgulamaktır. Ekonomik olarak sıkıntılı süreçlerden geçen çiftçilerimizin emeklerinin ve paralarının boşa gitmesi firmamız tarafından en son istenilen bir durumdur.

Çiftçilerimizin yaz aylarında hayvanları için ot sıkıntısı çekmesine artık lüzum kalmamıştır. Hayvanların neredeyse zorla yediği Prusik asit içeren Sorgum-Sudan otu melezi otuna ülkemizin ve hayvanlarımızın ihtiyacı kalmamıştır.

Teff grass yaz otu hakkında en detaylı ve en güvenilir bilgileri almak için ve Teff grass yaz otu siparişi vermek için; 30 yılı aşkın süredir bu memlekete hizmet veren Torunoğlu Tohumculuğu arayabilirsiniz.
İrtibat: 0 322 239 88 08 – 0 532 266 40 41