30/05/2020
11628

MARALFALFA Yem Bitkisi Tohumu

 

MARALFALFA Yem Bitkisi Tohumu



Maralfalfa yem bitkisi yüksek besin değerlerine sahip kurak ve sıcak iklime dayanıklı bir bitkidir. Susuzluğa son derece dayanıklıdır.



Dekarda silaj verimi çok yüksektir. Yem bitkileri arasında silaj verimi açısından ilk sıradadır. Sezonluk bir bitki olan Maralfalfa 3 kez biçilmekte ve 28,5 ton ot verebilmektedir. Ekildikten sonra 45 gün içinde biçime gelmektedir. Kardeşlemesi çok yüksektir. Dekar verimi çok yüksek olduğundan dolayı geniş arazilere ihtiyaç duyulmadan bu ürünü hasat edebiliriz.



Yeşil ve kuru ot olarak silajı mümkün ayrıca kısa boydayken otlatmaya da son derece müsaittir. Yeşil ot verimi çok yüksek olduğundan dolayı yem açığını kapatmak için uygundur.



Besin değerleri olarak baktığımızda içerisinde %18,71 protein, %12 karbonhidrat bulundurur. Maralfalfa otunda Magnezyum, Kalsiyum, Kobalt, Selenyum, Potasyum minarelleri açısından zengin bir bitkidir.

Sindirimi kolaydır, hazmetme zorluğu yaşatmaz. Hayvanların severek tüketebileceği Maralfalfa hayvanların et ve süt verimini de arttırır.



3-4 metreleri bulan boy yapısına sahip olan Maralfalfa, silajı kaliteli, düşük maliyetli olduğu için çiftçilerimizin vazgeçilmezi haline gelecektir.



Detaylı bilgi almak için

Torunoğlu Tohumculuk
0 322 239 88 08 – 0 532 266 40 41