29/03/2022
1862

Teff Grass Tohumu

Teff grass tohumu dekara 1,5 kg ekilmektedir. Havalar ısınmadan ekim yapıldığında tohumlar tarlada çıkmamaktadır. Toprağın iyice ısınması beklenir. Teff grass en geç 1 haftada çimlenip toprak yüzeyine çıkar. Ekerken yüzeye yakın şekilde ekilir, derine kaçırılırsa tohum çıkış sağlamaz. Teff grass yaz sezonu boyunca 3 – 4 kere biçim yapılabilir. Yeşil otu ve kuru otu çok kalitelidir. İnce saplı ince yapraklı zarif bir otu vardır.

Yaz döneminde hayvan yetiştiricileri hayvanlarına yeşil ot bulmakta zorlanmaktadırlar. Bu açığı teff grass büyük bir başarı ile kapatmaktadır. Teff grass balyası satışı hayvan yetiştiricileri tarafından talep görmektedir.

Teff grass tohumu, teff grass bilinen yem bitkileri içerisinde en küçük tohum büyüklüğü olan tohumlardan bir tanesidir. Tohumları çok küçük olduğundan ekerken mibzerle ve elle saçımda dengeli düşürebilmek adına toprak yüzeyine kumla karıştırılarak saçılır. 1 – 2 cm derinliğe düşürecek şekilde kapatılır. Teff grass tohumlarının düzenli çıkış sağlayabilmesi için belirli aralıklarla sulaması yapılır. Teff grass tohumları bir hafta içinde çimlenip çıkar. Yaklaşık 35 günde 80 – 85 cm yüksekliğe ulaşabilmektedir. Yaz sezonu boyunca 4 defaya kadar biçim yapılabilmektedir. Kaliteli çok güzel yeşil ve kuru otu olur. Hayvanlar büyük bir iştahla zevkle tüketirler. Teff grass otunun hazım olma kabiliyeti çok yüksektir. Teff grass otu hazmedilerek kısa sürede hayvanlar tarafından ete ve süte dönüştürülür.

Bir de hileli teff tohumu satışı mevcuttur. Çiftçileri aldatmayı kendilerine ilke edinmiş sözüm ona bazı tohum satıcıları zayıflama çayı teffi ot tipi teff grass diye çiftçileri aldatıp satmaktadırlar. Bunlardan çiftçilerimiz alışveriş yapmamaları çok önemlidir.

Teff iki türlüdür.

  1. Tahıl tipi teff – Zayıflama çayı
  2. Ot tipi teff grass – Yem bitkisi

Kötü niyetli satıcılar tarafından piyasada zayıflama çayı olarak bilinen tahıl tipi teff, ot tipi diye insanlarımız aldatılarak satışı yapılmaktadır. Çiftçilerimizin bu aldatıcı yayınlara karşı dikkatli olmaları OECD sertifikası olmayan teff tohumlarını almamaları, aldanmamaları için çok önemlidir.

Teff grass tohum satışı için ve teff grass tohum fiyatları için Torunoğlu Tohumculukla irtibat kurabilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08 – 0322 239 88 09