28/05/2018
6481

Ot Tipi Teff Grass Ot Verimi

Teff grass tohumu satın alırken ot tipi teff grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız.Ot tipi teff grass tohumumuz ithal OECD belgeli orjinaldir.

Teff grass ot verimi yüksektir. Teff grass yaz ayları boyunca nisandan kasıma kadar 3-4 kez  biçilip hasat edilir. Bir biçimde dekerdan 700-800 kg kuru ot, 2.5-3 ton yeşil ot verir. Toplam biçimlerde 3 ton üzeri kuru ot, 10 ton üzeri de yeşil ot vermektedir. Teff grass diğer yazlık yem bitkilerine göre ot verimi yüksektir.

Teff grass bitkisinin ince saplı ince bol yapraklı bir ot karakteri vardır. Ot kalitesi gayet yüksektir. Teff grassın ot niteliği ince ve yumuşak olmasıdır. Teff grass hasat edilerek, yeşil, kuru ot ve slaj olarak yedirilir. Ayrıca araziye ekilen teff grass yapay mera olarak da kullanılır. Teff grass merası hayvanlar için çok kalitelidir.

Teff grass uzak olmayan yakın bir geleçekde tüm Türkiyeye ekimi ve yetiştiriciliği yayılaçaktır. Ülkemizin verimli bakir topraklarıyla buluşan teff grass can çekişen Türk hayvancılığını yeniden ayağa kaldıracaktır. Hayvanları ucuza beslemek ve kar elde etmenin 1. yolu kaliteli kaba yemden geçmektedir. Evcil büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ot yemek için yaratılmışlardır. Bu hayvanların ana besin kaynağı ottur.

Kaba yem kalitesi olarak teff grass diğer yem bitkilerinden açık ara öndedir. Yazın sütün iyi para ettiği zamanda çiftcinin süt üretimine olumlu katkı sağlayan teff grass eşsiz bir yem bitkisidir. Yazlık yem bitkileri içerisinde teff grassın alternatifi yoktur.

Sonbaharda italian ryegrass yazın teff grass ekerek hayvan yetiştiricisi kaba yem sorununu kökten çözebilir. Çiftciler et ve süt üretimi için teff grassı ekmeye meçburlar. Yüksek fiyatlı fabrika yemleri nedeniyle çiftci hayvanını kestirmekte ve iflas etmektedir. Sürekli aynı kısır döngüden çiftcimiz teff grass ekerek bu girdaptan çıkaçaktır.