09/01/2020
6658

Piemontese (Piedmontese) Boğa Sperması Tohum Fiyatları

Anaborapi Piemontese (Piedmontese) Boğa Sperması Tohum Fiyatları

Anaborapi Piemontese sperma satışını uzun yıllardır firmamız ülke geneline yapmaktadır.Anaborapi Piemontese boğa sperması fiyatlarını öğrenmek için firmamızı arayabilirsiniz.Anaborapi Piedmontese sığır ırkı Pakistan’dan İtalya’ya gitmiş orada zaman içerisinde doğal değişim mutasyonla çift kaslı hale dönmüştür. Çift kas geni myostatin genidir. Bu gen doğal bir gendir. Piemontese sığırlarını bu gen daha çok etlendirmektedir. Myostatin geni yağlanmayı önleme özelliğine sahiptir.Anaborapi Piedmontese sığırlarının etleri yağsız bir özelliğe sahiptir. Et kalitesi bakımından Dünyanın en iyi sığır etidir. Yumuşak yağsız bir ete sahiptir. Diğer dana etlerine göre 1/3 oranında daha kısa zamanda pişer. O nedenle Restaurantlar tarafından tercih sebebidir.

Amerika’da  Piemontese eti kalp dostu et seçilmiştir. Kolestrol bakımından derisi soyulmuş tavuk etinden, hindi etinden ve kılıç balığından daha düşük kolestrol değerlerine sahiptir. İtalya’da Cinova bölgesinde Kuzey İtalya’da yoğun şekilde Piemontese sığırları beslenmektedir. Çok yoğun Piemontese çiftlikleri bölgede bulunmaktadır.

İtalyan Anaborapi Kooperatifinin ürettiği Piemontese spermaları 90’lı yıllardan bu tarafa Türkiye’de kullanıma sunulmuştur. Bu güne kadar Piemontese düveleri Türkiye’ye getirilmemiştir. Firmamız Anaborapi Piemontese sperma satışı yapmaktadır. Anaborapi Piemontese boğa spermaları yavru testinden geçmiş tek Piemontese spermalarıdır. Yavru testinden (progeni test) geçmemiş spermaları Veteriner Hekimlerimiz ve çiftçilerimiz kullanmamaları doğru olacaktır. Piemontese sığırlarında annelik içgüdüsü gelişmiştir. Etçi sığırlar içerisinde en yüksek süt verimine sahip ırk Piemontese ırkıdır. İtalya’da Piedmontese sütünden talep gören ünlü peynirler yapılmaktadır.

Ülkemize bu ırkı kazandırmak için gerek suni tohumlama konusunda yoğun bir çaba harcamaktayız.

Piedmontese boğa sperması fiyatları için ve detaylı bilgi için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.


Anaborapi Piemontese Kooparatifinin firmamız uzun yıllardır sperma kullanımını ve dağıtımını yapmaktadır.Anaborapi Piemontese spermaları progenli testten geçmiş dünyanın tek Piemontese spermasıdır.

Torunoğlu Tohumculuk
0 322 239 88 08 – 0 532 266 40 41