17/08/2021
5650

Ryegrass Otu Balyası

Dekardan 2 – 4 ton ryegrass otundan balya alınabilir. Ryegrass otu balyasında hem enerji hem de protein vardır. Kombine verimli bir yem bitkisidir. Ryegrass otu balyası fiyatları yonca balyası fiyatlarına eş değer alıcı bulmaktadır.

Reygras otu balyası yaparken önce tamburla reygras biçilir. Tırmıkla tarlaya dağıtılır. Sonra toplayıcı tırmıkla tekrar bir araya getirilerek kuruduğunda balya yapılır. Tam kurumadan balya yapılırsa ryegrass otu balyası bozulur.

Ryegrass otu balyası ülkemizde baş gösteren kaba yem açığını kapatmada önemli bir görev ifa etmektedir. Ryegrass otundan hem balya, hem silaj hem de otlatma olarak istifade edilir. Reygras otu hayvanların severek yediği bir yem bitkisidir.


 

 



Ülkemizde en çok Ege Bölgesi’nde ekilmektedir. Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve diğer
bölgelerde de ekiliş oranları son yıllarda hızlanmıştır. Ülkemizde ryegrass otu ekimi Avrupa ülkeleri seviyesine Torunoğlu Tohumculuğun büyük uğraşları ile getirilmiştir.

İlk kez 1991 yılında yabancı bir dergide ithal Ryegrass otunu keşfeden Cengiz Torun, 1999 yılında Türkiye’ye getirilmesini sağlamış ve büyük bir emek sarf ederek ülkemize tanıtımını yapmıştır. Reygras otu balyası yumuşak bir ottur.



Ryegrass otu balya fiyatı yoğun talep görmektedir. Yonca balyası da yoğun talep görmektedir. Ryegrass otu balyası elde etmek için yılda kuru ota 3 kere biçilebilir. Yonca balyası elde etmek için yaz boyu devam ettiği için 5 – 9 defa biçilebilir. Yonca balyası daha çabuk kurur. Ryegrass otu balyası biraz daha geç kurur.

Bir biçimde ryegrass balyası verimi, yoncanın 2 – 3 katı daha yüksektir. Ryegrass otu ekimi, Ağustos 15’ten başlar Aralık sonuna kadar bölgelere göre değişiklik göstermekle beraber devam eder. Ryegrass tohumları yaklaşık 1 haftada çimlenir. 3.hafta reygras tarlasına 20 kg Azot (üre) uygulanır. 3 hafta boyunca çıkışlar tam gerçekleşene kadar sık sık sulanır. Tarlanın yüzünün kurumasına izin verilmez. Ayrıyetten yaprak gübresi, deniz yosunu, hümik asit, fulvik asit olarak besleyici gübreler de kullanılmaktadır.



Firmamızda satılan Ryegrass tohumları ithal, OECD sertifikalı ve orijinaldir.

İtalyan ryegrass siparişi vermek ve bilgi almak için ulaşabilirsiniz.
0532 266 40 41 – 032 239 88 08 Torunoğlu Tohumculuk